Wandeling in Limeyrat van 10,3 km (ca. 2,5 uur lopen)

Op een kwartiertje rijden vanaf ons park door het mooie landschap komen we aan in het dorpje Limeyrat. Hier is op het dorpsplein een leuk cafe met terras. Vanaf het dorpsplein begint de "Boucle de la Peira Levada"

Dit is een leuke afwisselende wandeling die onder andere langs het grafmonument "Dolmen de Peyrelevade" (hunebedden) loopt. De grote afdeksteen van het graf rust aan een uiteinde op verschillende blokken die in de grond zijn geplant en vormt een hellend vlak naar het oosten.

Je kunt hier in alle rust picknicken. Pas wel op dat je je hoofd niet stoot bij het binnengaan van de naastgelegen "Borrie" (oginele herdershut volledig gemaakt van kalksteen).


Verderop kom je nog langs de "Bontemps-put" , waar tijdens hevige regenval, meestal in de winter, de opwaartse waterdruk van de put zo sterk is dat het omhoog schiet en de grond onder water zet.
Aan het eind voert de wandeling over het terrein van een steengroeve. Waar gigantische kalksteenblokken liggen opgeslagen (zie rubriek foto vd week).


Door op onderstaande link te klikken zie je de route en hier kun je de wandeling desgewenst downloaden en in je "Garmin" zetten.


https://www.vezere-perigord.fr/fr/bouger/itineraires-et-sentiers/boucle-de-la-peira-levada-1874604


Uitgelichte berichten