Wijnbottelen bij Cave Le Petit Pigeonnier


Afgelopen woensdag hebben we onze Nederlandse vriend en Wijnboer Petrus Janmaat geholpen met het jaarlijkse wijnbottelen. Omdat er 6000 flessen gevuld moesten worden heeft Petrus een mobiele bottelmachine gehuurd. Voordat het bottelen kon beginnen moest de wijn eerst nog een keer gefilterd worden. De wijn werd via de filtermachine in een andere inox cuve gepompt en vervolgens naar de bottelmachine gevoerd. In 3 uur tijd werden 6000 flessen gevuld, gekurkt en in de Cave gelegd.

Nu een maand wachten en dan kunnen we proeven. Alle voortekenen wijzen erop dat 2018 een mooi wijnjaar gaat worden.

#cave #lepetitpigeonnier #les #levenalseengodinfrankrijk #LeBugue #wijn #wijnbottelen #rouffignacsaintcernindereilhac

Uitgelichte berichten
Recente berichten