Truffels zoeken


Op een zondagmiddag in november truffels zoeken.

Een vriend heeft ons mee genomen naar een van zijn "geheime" truffelspots.

Geen straf om met een lekker zonnetje in de frisse november buitenlucht erop uit te trekken.

Hoe kunnen we de truffels vinden? Eerst zoeken we naar plekken in het gras rond de eiken bomen waar alleen nog mos groeit. De truffels groeien net onder het aardoppervlak tegen de wortels van de eik en absorberen veel vocht waardoor het gras verdwijnt en alleen nog mos kan groeien. Vervolgens proberen we speciale kleine vliegjes te spotten die hun eitjes leggen nabij de truffels. De aanwezigheid van de vliegjes verraad dus de plek waar een truffel kan groeien. Vervolgens verwijderen we het mos en roeren het aardoppervlak aan met een stokje om te zoeken naar de truffel. Als je met je neus vlak boven de aarde snuift kan je de truffel ruiken. Binnen een half uur hadden we al een leuke opbrengst!


Uitgelichte berichten