Mountainbike route Rouffignac-L'Herm


Vanaf Les Cabanes de Rouffignac een mooie mountainbike route (route nr. 7) van 29,3 km en 690 hoogtemeters. Het is een zg. rode route; de op één na zwaarste categorie.

Je hoeft alleen de routebordjes te volgen en komt altijd weer terug op de plek waar je bent gestart. Het is een afwisselend parcours. 100 m tegenover de ingang van ons vakantiepark pik je direct de route op en rijdt je ca. 2 km een glooiend grindpad af. Je komt dan uit bij Chateau De L'Herm, een oude kasteelruine. De rit gaat vervolgens door een zeer gevarieerd landschap met bossen, weidse uitzichten en prachtige boerderijen en landhuizen. Af en toe flink klimmen en spannend dalen, maar voor de beginnende mountainbiker nog goed vol te houden. Na ca. 10 km kom je uit in Rouffignac Saint Cernin waar je eerst achter de decheterie langs rijdt en vervolgens weer terug komt in het centrum. Je bent dan ca. 50 minuten onderweg en kan besluiten om over de D31 terug te rijden naar ons vakantiepark. (bij de dubbele rotonde linksaf).

Ben je toch ff lekker een rondje om geweest.

Vervolg je de route rij dan bij de dubbele rotonde rechtdoor het centrum in en sla na het centrum bij de rotonde linksaf richting Plazac. Nu goed opletten want je gaat bergaf op de D6 en moet na een paar honderd meter rechtsaf een smal pad in. Het lijkt hier net alsof je bij bewoners door de achtertuin fietst. De volgende kilometers bestaan uit smalle paadjes van achter door de bebouwde heuvels rondom Rouffignac. Uiteindelijk laat je Rouffignac achter je liggen en fiets je door de campagne, bossen en heuvels richting Plazac. In Plazac aangekomen kun je ervoor kiezen om via de D6 terug te fietsen naar Rouffinac en ons Vakantiepark. Je bent dan ca 2 uur onderweg geweest. Voor de gevorderde Mountainbiker begint het in Plazac pas echt. Steek de D6 over en klim 60 meer naar boven in het dorp. Vervolgens bij Chambre d'hotes "Les Tilleuls" rechtsaf en direct linksaf een steeg in alwaar een stevige klim begint. Zoek direct je kleinste verzet op en "bon Courage". Chapeau voor degenen die zonder af te stappen de 400 meter lange klim voltooien. Hierna is het ca 5 km op en af en fietsen we weer terug door de heuvels en bossen richting Rouffignac. Na een kleine 3 uur komen we weer aan op Les Cabanes de Rouffignac.

Een pittige tocht maar zeer de moeite waard.

#fietsen #rouffignacsaintcernindereilhac #lescabanesderouffignac #mountainbiken #vtt #mbt #ChateaudeLHerm

Uitgelichte berichten