Vijf heuvelen klimrit Rouffignac - Plazac


afstand: 70,9 km tijd: 3:18 uur hoogtemeters: 1250 m

Vanaf "Les Cabanes de Rouffignac" is het 4 km licht bergop op de D31tot aan Rouffignac. Na het centrum bij de rotonde linksaf de D6 richting Plazac. Na een mooie afdaling van 4,5 km is het nog 3 km vlak tot aan Plazac. De Oude kerk met bijzondere houten loopbrug naar het voormalig klooster is en bezoeken waard. Vlak voor Plazac gaan we rechtsaf en pakken we de eerste klim terug naar Rouffignac. Hij is gemiddeld 5% met aanzet eind een venijnig stukje 20%. Bij de D31 linksaf richting Fleurac en bij de eerste afslag na 1 km linksaf de afdaling terug naar Plazac. In Plazac gaan we rechtsaf richting Peyzac-le-Moustier. Na ca 1 km rechtsaf richting Fleurac. Herbegint direct de tweede klim van ca 6 km. Aan de voet van de klim kom je langs het mooie Chateau De Peuch. (foto). Aan het einde van de klim rechtsaf richting Fleurac en na 2 km vals plat bij de splitsing linksaf afdalen richting Tursac. Na de brug over de Vezere (foto) linksaf op de D706. De weg meandert hier prachtig langs de rotsen en de Vezere. Na een km kom je langs Prerhistoparc (dino's e.d.) en Maison Fort de Reilhac, het enige rotskasteel van Frankrijk. Bij de brug terug over de Vezere zie je rechts Roq Saint Christoph (foto), de bekende rotswoningen van 55.000 jaar oud. Over de brug ben je direct in Peyzac-le-moustier Schuin tegenover de kerk direct rechtsaf omhoog voor de derde klim van de dag 4 km richting uitkijkpunt Cote de Jor. (foto). Er zitten stukjes bij van 8% maar grootste gedeelte 5-6%. We komen ook langs een bekend Boeddhistisch centrum "Dagpo Kagyu Ling". Bovenop de Cote de Jor gaan we rechtsaf op de D45 richting Thonac. Hier volgt een snelle goed lopende afdaling met lekkere bochten. Bij Thonac rechtsaf de D706 tot an de afslag Saint-Leon-Sur-Vezere. Dit is een van de mooiste plaatsjes van de Dordogne dus leuk om even doorheen te rijden. (foto kerk en foto ijzeren brug).

We rijden aan de andere kant van het dorp weer terug naar de D706 en steken de weg over. Hier begint direct onze vierde klim wederom de Cote de Jor op. Deze klim is ca 3 km boven gaan we linksaf de D45 op. Hier volgt na ca 1 km de afdaling richting Plazac. Dit is een afdaling van 10% dus let op de snelheid er zit een veranderlijke S bocht halverwege. Benden gaan we rechtsaf de D6 op een rijden door Plazac tot aan de klim naar Rouffignac ca. 3 km. We gaan niet linksaf de weg volgen maar rijden rechtdoor een smalle weg op alwaar we na ca. 500 meter linksaf gaan voor de vijfde en laatste klim van de dag richting buurtschap La Vergne. Hier volgen twee haarspelden van ca. 20% en vervolgens ca. 3 km klimmen 5-10% met een stukje vals plat bovenop tussen de zonnebloemvelden (foto). Boven komen we uit op de D31 waar we rechtsaf gaan terug richting "Les Cabanes de Rouffignac" . Na 2 km zijn we moe maar voldaan terug bij ons startpunt.

#lescabanesderouffignac #rouffignacsaintcernindereilhac #racefietsen #hoogtemeters #natuur #fietsen #dordogne #klimrit #heuvels #Plazac

Uitgelichte berichten
Recente berichten