Live de Tour de France kijken?


De Tour de France komt op 10 minuten afstand van ons vakantiepark op 11 juli 2017.

De Gite au Lac en de Cabane au Lac zijn nog beschikbaar voor deze periode.

Boek nu www.lescabanesderouffignac.com

Dinsdag 11 juli 2017 - De sprinters hebben het getroffen met het parcours van de Tour van 2017. In 178 kilometer voert de 10e etappe van Périgueux naar Bergerac. Niet raar opkijken als de mannen met de turbodijen losgaan in Bergerac.

Nadat de renners van Chambéry naar Perigueux zijn gevlogen en een rustdag in de Dordogne hebben genoten, staat er een redelijk vlakke rit naar Bergerac op het programma. Sprinters? Of waaiers? Of gewoon allebei?

In de Tour van 2014 reden de renners op de één na laatste etappe in omgekeerde richting. Het was een tijdrit van 54 kilometer en Tony Martin won, voor de toen 23-jarige Tom Dumoulin.

De dag ervoor was de 19e etappe in Bergerac gefinisht. Ramunas Navardauskas bekroonde toen sterk voorbereidend werk van Tom-Jelte Slagter door het sprintende peloton met een handvol seconden voor te blijven.

Bergerac ligt er fraai bij aan de Dordogne. Het wordt ook wel de ‘stad der zonden’ genoemd. Het is namelijk al duizenden jaren de bakermat van beroemde wijnen en een florerende tabaksteelt en -handel (al is dat laatste tegenwoordig beduidend minder).

Aan de meet zijn er 10, 6 en 4 seconden te verdienen voor de eerste drie renners.

#TourdeFrance #dordogne #racefietsen #fietsen #lescabanesderouffignac

Uitgelichte berichten
Recente berichten